Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο πελματογράφος είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα με αισθητήρες, που βοηθά στην καταγραφή των πιέσεων του πέλματος προσφέροντας αντικειμενικά δεδομένα σχετικά με τη φόρτιση, τις πιέσεις, το κέντρο βάρους και τις φάσεις στήριξης των κάτω άκρων. Τα δεδομένα αυτά, με τη χρήση ειδικού προγράμματος, αναλύονται στον υπολογιστή και έχουν ως αποτέλεσμα την κατασκευή του κατάλληλου ορθοτικού πέλματος-πάτου. 

Δείτε τον πελματογράφο και την διαδικασία του πελματογραφήματος:



Η εταιρεία που συνεργαζόμαστε , τα τελευταία 15 χρόνια κατασκευάζει ειδικά πέλματα χρησιμοποιώντας γύψινο πρόπλασμα μέσω αφρώδους αποτυπώματος. Στα πλαίσια της τεχνολογικής εξέλιξης και μετά από έρευνα στην ευρωπαϊκή αγορά, επιλέξαμε τον πελματογράφο του ελβετικού οίκου Οrthemα με αποκλειστικό σκοπό την ακριβέστερη μέτρηση και άρα τη σωστότερη κατασκευή ορθοτικών πελμάτων – πάτων.
  


Ο πελματογράφος του ελβετικού οίκου Οrthemα που αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας, στηρίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία με πλατφόρμα οπτικομηχανικής μέτρησης, που αποτελείται από 550 σένσορες (ακίδες) σάρωσης, δυνατότητα τρισδιάστατης μέτρησης (ύψος ακίδων 6 εκ.) και ανάλυση 140.000 pixels ανά μέτρηση. O Digitizer Mobile έρχεται σε άμεση επαφή με τα κάτω άκρα, αντικαθιστώντας στην ουσία με τον καλύτερο και ακριβέστερο τρόπο το γύψινο πρόπλασμα-αφρώδες αποτύπωμα που χρησιμοποιούνταν ως ορθότερη μέθοδος κατασκευής στο παρελθόν. 

 
 


Στη διάρκεια της μέτρησης - πελματογράφημα - καταγράφεται η κατανομή των πιέσεων στα κάτω άκρα και μετρώνται με ακρίβεια οι αποστάσεις οι γωνίες και η επιφάνεια στήριξης με σκοπό την ανάλυση σταθερότητας του εξεταζόμενου. Στη συνέχεια ο κατασκευαστής επεμβαίνει στις ρυθμίσεις του υπολογιστή και με τις κατάλληλες διορθώσεις πετυχαίνει το ακριβέστερο αποτέλεσμα προσφέροντας την καλύτερη δυνατή επίλυση σε προβλήματα των κάτω άκρων αλλά και ολόκληρου του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου